BlogOGO.MD Experiența blogging-ului moldovenesc
Dia's Kitсhen
Secret ingredient is always love…

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Somon la cuptor servit cu sos de ciuperci

Buna prieteni,

Astăzi vă prezint o rețetă savuroasă de somon la cuptor, servit cu un sos fin de ciuperci. Am avut ocazia să gust ceva asemănător în vizită la cineva drag mie. Am rămas atât de încântată de gust, că am zis că trebuie să încerc și eu să servesc somonul cu sos de ciuperci. Se prepară totul foarte ușor, iar rezultatul sunt sigură că o să vă placă.

Ingrediente:

  • 2 bucăți somon tăiat sau file de somon
  • ulei de măsline
  • câteva felii de lămâie
  • sare și piper după gust
  • 2 crenguțe rozmarin, busuioc (opțional)

Ingrediente pentru sosul de ciuperci:

  • 500 gr ciuperci champignon albe
  • 30 gr unt
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu smântână
  • un praf nucșoară rasă
  • sare și piper după gust
  • apă fierbinte pentru a aduce sosul de consistența dorită
  1. Mai întâi spală somonul, usucă-l cu un prosop de hârtie, pune-l într-o tavă de copt, unge-l cu ulei de măsline, stropește-l cu suc de lâmâie, sărează, piperează, adaugă câteva arome de rozmarin sau alte ierburi și pune peștele la cuptor pentru aproximativ 30 minute la temperatura de 180 Grade Celsius...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Oladii gluten free

Oladii gluten free

Buna prieteni,

Aceste oladii gluten free le-am inventat eu într-o seară și am rămas foarte încântată de gustul lor bun și pufos. Faceți-le copiilor și serviți-le cu miere, sunt sănătoase și cu siguranță vor intra în carnetul vostru de rețete după ce le veți încerca.

Ingrediente:

  • 250 gr brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 1 lingură semințe de in proaspăt râșnite
  • 1 lingură semințe de susan proaspăt râșnite
  • 1 lingură de făină (poate fi înlocuită cu 1 lingură făină de hrișcă)
  • 1 lingură de zahăr
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri cu ulei pentru frigere
  1. Amestecați toate ingredientele într-un bol...
Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Cupcakes cu suc proaspăt de portocală

Eu zic că dacă vara ar avea la suflet niște brioșe, le-ar alege cu siguranță pe acestea … fresh, aromate și delicioase! Exact ca ea!

Vă recomand această rețetă de brioșe cu mare drag. Sunt aromate, delicioase și ieftine în preparare. Dar cel mai important, sunt făcute acasă, din ingrediente de încredere și cu multă dragoste. Puteți să le serviți cu sau fără cremă.

Ingrediente cupcakes:

  • 250 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră (4 linguri)
  • 50 ml ulei rafinat
  • 2 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150 ml suc proaspăt de portocală
  • zestul de la o portocală

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml smântână (eu am folosit de 20 %)
  • 100 gr ciocolată albă
  • 150 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră (2 linguri)
  • puțin zest de portocală (opțional)

Mai întîi, asigurați-vă că ingredientele pentru cupcake sunt de temperatura camerei...

Acest articol are peste 12 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați

Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați

Sandwich-ul cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați, plus aroma unei frunzulițe de busuioc proaspăt, ruptă direct de la balcon, îți poate face dimineața împlinită din punct de vedere gastronomic.

… și pe lângă faptul că se face foarte ușor și arată foarte bine, mai este și tare delicios…

Se sotează ciupercile.

Se prepară oul poșat exact ca în rețeta de AICI.

Se rade castravetele prin răzătoare.

Continue reading Sandwich cu ciuperci sotate, ou poșat și castraveți marinați at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mușchiuleț de porc, rețeta simplă

Mușchiuleț de porc, rețeta simplă

Buna iubitori de gătit,

În articolul de astăzi vă voi povesti cum am pregătit eu un mușchiuleț de porc, foarte fraged și delicios, care odată scos din cuptor, nu va sta mult pe masă, vă asigur. Această rețetă este foarte simplă, rapidă, fără mari bătăi de cap, fiindcă avem un mușchiuleț de porc – adică mușchiul cela paravertebral (de-a stânga și de-a dreapta coloanei vertebrale a animalului).

Continue reading Mușchiuleț de porc, rețeta simplă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 20 aprecieri, distribuiri și comentarii

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart)

Am stat eu și m-am gândit și am zis că e timpul să postez o rețetă de ceva dulcișor. Așa că am făcut o tartă cu cremă de lămâie savuroasă, fresh, răcoroasă și foaarte delicioasă. Acest tip de tarte sunt numai bune pentru weekenduri sau întilnirile cu prietenii la un ceai sau cafea. Gătirea tartei este simplă, iar textura aluatului și a cremei aromate îți lasă gura apă. Cu siguranță este o tartă care iese din tipare datorită gustului intens de lămâie!

Continue reading Tartă cu cremă de lămâie (Lemon Tart) at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 51 aprecieri, distribuiri și comentarii

Friptură de ficat

Friptură de ficat

Una dintre cele mai pregătite și apreciate bucate moldovenești este friptura. Trebuie să recunosc că în copilărie, am întins mult în tigăile mamei și a bunicii pline cu carne, ficat de diferite feluri și jumări! Cele mai bune fripturi erau acelea când înainte de sărbători, se tăia porcul și mămica imediat ne făcea câte o tigaie mare de friptură din carnea proaspătă și fragedă. Nu o să uit niciodată acele vremuri.

Continue reading Friptură de ficat at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 37 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii

Buna pofticioși,

Hai să vă arăt cu ce m-am jucat eu ieri timp de aproape două ore. Sunt perioade când ador să mă joc cu aluatul, ieri a fost una din acele zile. Ultima dată mâncasem ravioli la un restaurant de la noi din Chișinău și pot să vă zic că ale mele preparate acasă nu au rămas cu nimic în urmă celor de la restaurant. Vedeți și voi ce frumusețe mi s-a primit!

Continue reading Ravioli cu brânză și spanac, în sos de roșii at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 19 aprecieri, distribuiri și comentarii

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka (dejun tunisian)

Shakshuka este originară din Africa de Nord și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și Sudul Spaniei. Din sursele pe care le-am citit, unii spun că originea shakshukăi este Tunisia, alții zic că este Israel. De unde nu ar veni, este foarte gustoasă și simplă de pregătit. Cei mai mulți gătesc această rețetă la dejun.

Continue reading Shakshuka (dejun tunisian) at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Despre ciulama se poate spune multe, fiindcă taaare multe guri a mai adunat în jurul meselor! În copilărie, alergam cu fratele meu după ploaie pe imașul de lânga casa noastră, care se află la margine de sat, ca să adunăm ciupercuțele proaspăt apărute și să le aducem mamei să ne facă la cină ciulama cu ciuperci și mămăligă.

Parcă văd tigaia mamei cea mare de ciugun, umplută cu sos alb în care stau și se scaldă ciupercile strânse de noi.

Continue reading Ciulama de ciuperci cu mămăligă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 101 aprecieri, distribuiri și comentarii

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate

Buna dragii mei,

Probabil cu toții ați auzit de clătitele americane sau pancakes, care au pătruns și în bucătăria noastră, fiind servite la dejun cu diferite topinguri precum, ciocolată, înghețată, siropuri, fructe, smântână etc. În SUA cel mai des întâlnit toping este siropul de arțar. De fapt, clătitele americane se aseamănă foarte mult cu clătitele noastre tradiționale, doar că ale lor sunt mai mici și mai pufoase, iar ale noastre se fac subțiri.

Continue reading Clătite americane (pancakes) cu piersici caramelizate at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 80 aprecieri, distribuiri și comentarii

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Macrou copt pe pat de cartofi noi aromați

Încă o postare pentru iubitorii de macrou, fiindcă am observat că mai multă lume îl evită din cauza mirosului. Pe mine nu mă deranjează, dimpotrivă, îmi place mult gustul lui gătit la abur sau copt, atunci când îl condimentez doar cu ulei de măsline și suc de lâmâie. Nu prea adaug sare atunci când îl gătesc, fiindcă carnea macroului de la sine este mai sărată decât la alte tipuri de pești. După ce am gătit și postat aici pe blog Hering dezosat și copt pe pat de cartofi (Vezi rețeta), am decis să fac la fel și cu macroul...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Rulouri din carne de pui și dovlecel

Buna pofticioși,

Dacă încă nu a-ți făcut vara asta cărniță de pui cu dovlecel pe ace din lemn, coaptă pe tigaia grill sau în cuptor, atunci vă îndemn să faceți, fiindcă iese foarte bună. Iar dacă mai aveți și un sos dulce-iutișor alături, e perfect!

Ingrediente:

  • piept de pui (cantitatea la dorință)
  • 1-2 dovlecei de mărime medie
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi pisat (opțional)
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul dulce-iutișor:

  • 1-2 roșii date prin răzătoare sau blender
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • o jumătate de linguriță de paprika
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat
  1. Taie carnea și dovleceii felii ca în imagine...
Acest articol are peste 59 aprecieri, distribuiri și comentarii

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Sos de roșii pentru diferite mâncăruri

Buna prieteni,

Sosul de roșii reprezintă un ingredient foarte des întâlnit în bucătărie, fiindcă este foarte delicios și acordă felurilor de mâncare un gust fresh, dulce acrișor, sau dulce iutișor, în dependență de condimentele pe care le folosești.

Astăzi vă aduc la cunoștință o rețetă foarte simplă de sos de roșii, care poate fi folosit la mai multe feluri de mâncare, precum, paste, lasagna, musaca, cu diferite legume, pizza, la diferite bruschete, carne, pește etc. 

Continue reading Sos de roșii pentru diferite mâncăruri at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 0 aprecieri, distribuiri și comentarii

Rulouri din lavaș cu șuncă

Rulouri din lavaș cu șuncă

Buna prieteni,

În vinerea asta de vară am zis să postez o rețetă gustoasă de rulouri colorate din foi de lavaș, cu cremă de brânză, șuncă și legume, numai bune de gătit pe loc la picnicurile de weekend la iarbă verde. Aveți grijă că se mănâncă foarte repede, dacă sunteți mai multe persoane sau dacă familia e mai numeroasă, atunci dublați, sau chiar triplați  ingredientele, ca să nu rămână nimeni supărat.

Continue reading Rulouri din lavaș cu șuncă at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 30 aprecieri, distribuiri și comentarii

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval

Buna pofticioși,

Vă scriu astăzi rețeta unei mâncări simple și foaaaaarte delicioase de vară, care poate fi folosită ca garnitură pe lângă cărniță de pui friptă pe grill sau pe lângă niște pește copt sau chiar poate fi servită cu cartofi copți sau fierți, îmbibați cu unt, usturoi și ierburi uscate aromate. Deci, este vorba despre renumita legumă de sezon – vânăta.

De data asta am ales să o scald în sos de roșii și cașcaval.

Continue reading Vânătă coaptă în sos de roșii și cașcaval at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 122 aprecieri, distribuiri și comentarii

Mini-galette cu prune și piersici

Mini-galette cu prune și piersici

Buna prieteni,

Mai iubește cineva fructele în copturi la fel ca mine?

Astăzi vă prezint o rețetă simplă, ușor de făcut și destul de gustoasă de mini-galette cu piersici și prune, un deliciu cu fructe de sezon, preparat împreună cu Moș Zaharia, fiindcă cu zahărul lui copturile ies mai vesele și mai delicioase ????

Dacă vă întrebați ce sunt galettele, atunci vă îndemn să vedeți și rețeta mea de Galetta din fulgi de ovăz cu fructe, unde am descris puțin ce reprezintă.

Continue reading Mini-galette cu prune și piersici at Dia's Kitсhen...

Acest articol are peste 84 aprecieri, distribuiri și comentarii

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Paste de dovlecel și morcov, o garnitură delicioasă de vară

Articolul de astăzi se dedică amatorilor de dovlecel. Această legumă minunată de vară, care te scapă de atâtea ori când nu mai știi ce să gătești. Eu iubesc dovlecelul atât în stare crudă, în salatele de crudități sau servită în diferite sandvichuri, cât și în stare gătită, ca de exemplu copt sau călit pe tigaie sau pe grill.

Aseară am preparat paste de dovlecel, o rețetă sănătoasă și simplă. Se potrivește perfect pentru persoanele care au grijă să nu își încarce prea mult sistemul digestiv, persoanelor care sunt la dietă sau în general persoanelor care se alimentează sănătos...

Acest articol are peste 63 aprecieri, distribuiri și comentarii

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Cum consumăm corect fructele și pomușoarele

Buna prieteni,

Ideea articolului de astăzi mi-a venit după ce am fost sâmbătă la piață și am cumpărat niște mure de toată frumusețea. Așa de dulci și aromate au fost, că mi-am zis că trebuie să împart cu voi ce știu despre felul cum să le mâncăm, ca să beneficiem cât mai mult de conținutul lor.

Știați că murele conțin luteină, care ne protejează ochii și pielea de razele UV, ajutandu-ne să avem un bronz frumos?  

Continue reading Cum consumăm corect fructele și pomușoarele at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 13 aprecieri, distribuiri și comentarii

Crap copt, fraged și delicios

Crap copt, fraged și delicios

Buna dragii mei,

Perioadele de vacanță sunt foarte plăcute, fiindcă odihna trebuie să facă parte din viața noastră, la fel ca și munca. După mai mult de o săptămână de absență, am revenit cu forțe noi, mintea liniștită și relaxată pentru a începe din nou ritmul meu de fiecare zi. Vreau să vă zic că îmi era foarte dor să scriu acest articol și să împărtășesc cu voi următoarea rețetă.

Este vorba despre pește copt la cuptor.

Continue reading Crap copt, fraged și delicios at Dia's Kitсhen.

Acest articol are peste 34 aprecieri, distribuiri și comentarii