
Buna prieteni,
Astăzi vă prezint o rețetă savuroasă de somon la cuptor, servit cu un sos fin de ciuperci. Am avut ocazia să gust ceva asemănător în vizită la cineva drag mie. Am rămas atât de încântată de gust, că am zis că trebuie să încerc și eu să servesc somonul cu sos de ciuperci. Se prepară totul foarte ușor, iar rezultatul sunt sigură că o să vă placă.
Ingrediente:
- 2 bucăți somon tăiat sau file de somon
- ulei de măsline
- câteva felii de lămâie
- sare și piper după gust
- 2 crenguțe rozmarin, busuioc (opțional)
Ingrediente pentru sosul de ciuperci:
- 500 gr ciuperci champignon albe
- 30 gr unt
- 2 linguri cu făină
- 3 linguri cu smântână
- un praf nucșoară rasă
- sare și piper după gust
- apă fierbinte pentru a aduce sosul de consistența dorită
- Mai întâi spală somonul, usucă-l cu un prosop de hârtie, pune-l într-o tavă de copt, unge-l cu ulei de măsline, stropește-l cu suc de lâmâie, sărează, piperează, adaugă câteva arome de rozmarin sau alte ierburi și pune peștele la cuptor pentru aproximativ 30 minute la temperatura de 180 Grade Celsius...